wolferthegreat

Mittinatta...

Kategori: Allmänt

...sitter jag här o funderar lite. Har sovit en stund, men de funkar inte just nu, och vet inte varför egentligen. Så...
 
Har läst igenom vad som sagts i Almedalen under veckan...
 
Det verkar helt klart att det närmar sig ett valår i alla fall!
 
Nu ska det återigen satsas på skolorna, och den svunna välfärden?
 
Hur många år har vi hört det?, Har det skett någon förändring? Njaee! Har det inte alltid varit ett vallöfte? Och inget har hänt? Det verkar som om det alltid kommer något annat som måste göras och de vallöften som givits skjuts upp på framtiden?
 
Det är väldigt lätt att lova hit och dit för att få makt, men sen kommer de ekonomiska problemen i front hur som helst. " Vi ska satsa på skolan, det är vår framtid, vi avsätter blabla... miljarder" låter det från alla håll, och publiken från alla partier jublar, kommunalt som statligt, allra mest från det kommunala faktiskt.
 
Men, alla kommunala representanter som lovar allt detta, var tog dessa löften vägen? HALLÅ? Har vi inte hört nog av alla dessa löften som efter valet får stå tillbaka för allt annat, som ni inte tänkt på, eller som ni fått gratismiddagar av, eller fått s.k. informationsresor från företag som vill påvisa vad kommunerna verkligen MÅSTE ha för att det ska fungera med jobb och allt annat?
 
Nu står de alla, nja nästan alla, och påstår åter igen att det ska verkligen satsas på skolan och välfärden! Jo, trovärdigt igen då?
 
Nä, sälj ut allt som samhället, som vi skattebetalare har byggt upp under ca 60 år, till underpriser och fortsätt att låtsas att ni bryr er enbart för maktens skull! Gör det!
 
Det är sååå tragiskt att se och uppleva denna retorik som aldrig gått i uppfyllelse. När ska alla dessa löften infrias?
 
De mest tragiska i eländet är väl att alla som ger löftena verkligen TROR sig vet var felet i den svenska skolan ligger? Precis som många av våra "kunder" och deras föräldrar tycker?
 
Nu nämnde jag verkligen en känslig punkt tror jag... Att våra elever numera är KUNDER? Är inte det ett stort jkla skämt? Kunder? Haha...Vi alla betalar skatt för att våra barn ska få en undervisning, men i och med den konkurrens som uppstod när vi släppte in kapitalinvesterare i vårt skolväsen har även de kommunala skolorna tvingats att göra ALLT för att få elever till sina skolor, och därmed infinner sig ett hiskligt "smörande" för föräldrarna. Hur många kollegor har inte råkat illa ut pga det? Sorgligt är ett milt uttryck!
 
Det lustiga i denna retorik är ju att alla partier skyller på varandra varför det har gått som det gjort! Jag tycker att även om kunskaperna allmänt har sjunkit, så är det fortfarande trevliga, mestadels skötsamma och nyfikna elever vi har över lag, men var ligger då felet?
 
I min mening så ligger det största felet i det mantra som ekade för några år sedan "alla ska med"! Vilket i och försig säkert är i all välmening, MEN... det fungerar inte! Varför? Jamen, är vi inte individer? Samtidigt som detta mantra ekar, ska vi möta eleverna "där de är"! Kan någon klok person förklara för mig hur det hänger ihop?
 
Varför...varför kan inte en elev i grundskolan få välja en lättare kurs i matematik eller engelska om de inte vill klara mer än de behöver? Måste alla var intresserade av att studera på naturvetenskapliga linjer? Är det så fruktansvärt att ha en allmän och en särskild linje redan där, som skolan hade förr? Dessutom, måste de naturvetenskapliga ämnena integreras redan i grundskolan? Har bara dåliga erfarenheter av detta beslut som skedde för många år sedan. Det ämne som lidit mest av det beslutet är absolut fysiken. Konstigt bara att ingen någonsin har sett det sambandet gällande den utveckling som skett inom området?
 
Eller är jag ensam om mitt tyckande och en nörd bara?
 
Nja, tror inte det, men kommentarer mottages tacksamt!
 
Nu är klockan alldeles för tidigt! ;) ca 04:30 å nu MÅSTE även jag sova lite..
 
GONATT ! ( lr gomorr'n för er som vaknar nu :)  )