wolferthegreat

SOMMARTRÄNING

Kategori: Allmänt

I ett svagt ögonblick under våren lovade jag mig själv att ägna mycket av den här sommaren för fysiska aktiviteter. Tjuvstartade iof lite innan sommaren infann sig, men inget seriöst och regelbundet, mest för att känna vad som väntade och ladda lite. Har ju en klart bra roddmaskin installerad i lägenheten sedan ett år tillbaka, dags att nyttja investeringen nu!
                                        
Med den här går det att träna mage, rygg, triceps, biceps och lår, plus lite småmuskler här o där. Vad som är svårt att träna med den här är just vad! Så smartLoberg fick en lysande idé... Jag börjar springa lite... Bläää... Har aldrig gillat löpning och kommer aldrig att göra det! Såklart jag sprang mycket under min idrottsaktiva tid, men ...Nu känns det ändå som ett måste .
 
OK, idag sattes den genomtänkta träningen igång. Börjar med roddmaskinen i ca 500 m med lätt belastning som uppvärmning. Därefter fortsätter uppvärmningen med tänjningar runt om så jag inte får någon sträckning eller nåt under löpningen. Eftersom jag inte tagit ett löpsteg på många, alltför många, år finns det en klar risk. Därför bestämnde jag mig för att ta en tämligen kort löpsträcka runt gymnasiet. Jaja, jag vet att det är löjligt kort, men som sagt, gillar det inte. Efter löpningen väntade ett tyngre pass med ett förprogrammerat träningsschema som är mycket varierande, från en lätt start till varierande motstånd av det tyngre slaget, för att på slutet återgå till lite lättare. Totalt tar detta avslutande roddpass ca 30 minuter. Om någon vecka blir det byte till ett ännu mer avancerat upplägg, och kommer även att börja med min skivstång. Visst låter det som ett bra upplägg?
 
Och det var det! Jag säger var! Under löpningen hann jag ända fram till gymnasiets front, och där kom det! Sk-t också...
 
                                               
Hmm, vad står det där? "Commonly injured area of the muscle"... Japp! En muskelbristning! Gör inte så himla ont direkt, men att springa blev omöjligt! Egentligen rätt så skönt faktiskt, nu slipper jag löpningen ett tag iaf ;).
Men jag linkade runt lite för att känna hur allvarligt det var och kom fram till att det kanske går över på en vecka eller nåt sånt. SmartLoberg som sagt, men jag slipper iaf löpningen ett tag! Hmm, det var nog smart ändå...
 
Men roddmaskinupplägget fungerar bra ändå, så nu koncenterar jag mig på det, och jag kan lova att det känns efter det tunga passet. Behagligt skönt faktiskt!
 
Det här är kanske lite tråkig läsning för er, men eftersom jag nu skriver om det här, blir det en allmän kännedom och jag sätter mig i en sits där jag MÅSTE fortsätta med den här träningen, annars blir det ju skämmigt! Eller hur?
 
Annars är det ganska varmt i lägenheten nu. Har stängt igen alla fönster och dörrar pga...
 
                            
 
Det fina härligt gröna gräset släpper just nu skapligt med pollen, inte för att jag får andningsproblem eller så, men ögonen kliar och halsen rosslar. Har även temporärt lagt ner rökningen.
 
Sååå, nu är det en skön dusch och middag som väntar.
 
HA`T BRA!
 
 

Midsommarstöket är över...

Kategori: Allmänt

...för den här gången. Har precis kommit hem efter ett besök i buskarna utanför Kramfors. Tillbringade gårdagen och den här dagen tillsammans med min syster och hennes familj på deras landställe. Har varit riktigt skönt och avspännt. Det är härligt att höra tystnaden, vindbruset från björkarna och lite fågelkvitter. Skulle behöva ha det så i någon vecka till för att kunna varva ner ordentligt efter den sista dryga månaden på arbetet. Drygt för att det ända sedan den konflikt jag tidigare nämnt, skapat ett sämre arbetsklimat. Tycker att det finns fler än jag som verkligen borde försöka sig på lite självkritik. Nu tänker jag inte ge tramset en enda tanke mer, så får vi se hur det blir till hösten.
 
Åter till midsommaren...
 
"Skål o välkomna..."
 
     
 
Och så lite...
 
     

Så småningom lite middag inomhus, med en grym utsikt. Så här ljust o härligt var det inte förra året, så de har gjort ett fint arbete med "matvrån"  :). Inte riktigt klart ännu som synes, men det här blir riktigt bra!!
Lite kubbning var det om sittplatserna som ni säkert förstår...
 
    
 
Varför vi satt inomhus? Haha, jo det finns ju sådana där småodjur som gillar blod, speciellt mitt ! Men det ser ut som även syrran fick sig ett bett eller två ! Spegelblankt och fint...
             
                              
 
Kvällen och natten smög på...
 
                      
 
Avslutningsvis innan sänggåendet...
 
   
 
Så, då kan vi avsluta denna midsommar och börja fundera på resterande del av sommarlovet. Har visserligen en eller två prövningar nästa vecka, men sen är det dags att bestämma något! Stockholm är nog ett måste hur som helst, sen... Malmö? Nja, får se vad de kan bli.
 
                                                          TREVLIG SOMMAR PÅ ER!