wolferthegreat

Va fan händer....

Kategori: Allmänt

på vårt kommunala gymnasium här i Härnösand? Är det bara rykten eller är det sanning? Ni som arbetar där, va fan händer?

Grymt, ruggigt skriiiii ...

Kategori: Allmänt

...blev det nu ikväll när vårt nykomponerade landslag skrällde mot världsnationen, VM-kvalgruppledarna, favoriterna Frankrike. Vi var riktigt förtjänta av ett oavgjort resultat när vi spelade bortamatchen mot dem, och i rättvisans namn var även de förtjänta av det hemma i Stockholm. Men... nu hade vi turen att få avgöra på ett misstag av motståndarna. Så... rättvisa åt båda lagen egentligen då...?
Men visst har vi en grymt bra förbundskapten? En som verkligen vågar satsa på ett nytt landslag istället för som de förutvarande som byggde på 80% av de äldre stabila spelarna? Vi har ett kanonlag på G ! Så de så! Själv tycker jag att det var otroligt tyst i huset här? Antingen skrämde jag skiten ur dem så de drog härifrån till pappa eller mamma när jag svor som fan efter 0-1, eller så försvann de efter ramaskriet efter 1-1? Nja, va vet jag? Kanske var det tur att de inte var kvar när vi gjorde 2-1? för då lät det på riktigt ;). FAANN så skönt å slå grodätarna... C U

Nu var det ett tag sedan...

Kategori: Allmänt

... nu så... Tittar just nu på SVT1 och URs "Lärlabbet". Har tittat på detta program någon gång tidigare, men aldrig riktigt fastnat för det. Och inte nu heller av någon anledning. Hela tiden kommer frågeställningen till mig, har dessa pedagoger aldrig arbetat med en 30-elevers klass? Den diskussion som pågår i programmet är helt OK, och den behövs, men den är ju så verklighetsfrämmande så det snabbt blir ointressant för mig och de kollegor som har en "bunt" med elever att styra in på "rätt väg" studiemässigt. Undrar var de hittar dessa åsiktsmaskiner? Hörde just att de sa "hur ska andrelärare lyckas med detta..." , jo tack, hur ska jag lyckas... Nu är väl detta program mest inriktat på de lägre undervisningsstadierna, men ändå! Nu ÄR det förstelärare som är eliten och vet bäst, vi andra som har stor erfarenhet vet tydligen lite sämre då? Och det bedöms då av kommunernas rektorer som tyvärr själva aldrig är med i den verksamhet de styr över, utan förlitar sig mest på de som är duktiga på att prata om och för sina egna "förmågor", och egentligen vill sluta med själva undervisningen för att göra någon larvig form av "karriär". Möjligen för de inte klarar av att undervisa i helklass? Nåväl, så har det alltid varit och kommer också att förbli tydligen... Men... det var inte det som var min mening med detta inlägg även om det tangerar ämnet.
Såg däremot ett annat mycket intressant program från UR, "Forskning pågår" som behandlade den globala uppvärmningen och problemet med att permafrosten tinar upp. Såg även tidigare ett liknande om USA:s permafrost. Se gärna: "http://urplay.se/program/200485-forskning-pagar-klimatbomben-i-abisko" Undrar varför ingen upplyst det stora landets, västerut, nuvarande president om dessa farhågor? Det är lite skrämmande om vad som händer då gamla infrysta bakterier från 100 - 20 000 år tillbaka vaknar till liv igen? Huvva, "a bit creepy" faktiskt... Men nu är jag ju så pass gammal så det kommer knappast att beröra mig innan jag själv ligger nerbäddad i permafrosten eller nåt... Däremot är nästa ämne kraftigt nära i mitt nuvarande tillstånd, även det efter att ha läst lite på SVT/text. "Allt fler studenter stängs av efter fusk..." Och varför är jag inte förvånad? Fusket är ordentligt utbrett även på de nivåer som är innan, t.ex. på gymnasienivå. Har erfarenhet av flertalet skolor där kollegor ger "snällbetyg" och det medför ju att eleverna inte klarar de nivåer som deras utbildning kräver. Slutsats av det får läsarna själva dra. Att sätta ett betyg till A,B eller C när eleven knappt uppfyller nivån E är inte bara ett svek mot eleven, utan även för den skola eleven går i, vilket omdöme får då inte den skolan av nästkommande instanser? Har för närvarande ett ytterligt exempel på detta från min nuvarande arbetsplats, där kollegor tom hjälper sina elever på prov!!! Hade ett riktigt utbrott bara för någon vecka sedan av den anledningen. OK, det var inget bra agerande av mig, men fann kollegan på "bar gärning" och exploderade för att jag var så "lurad", riktigt lurad... Vem blir hjälpt av det? Eleven kommer att bli väldigt besviken och ledsen när kraven "slår tillbaka", skolan kommer att få ett allmänt omdöme att ge godkända betyg oavsett kunskap osv... Inge bra för någon förutom de lärare som fuskar som då får omdömet att vara en duktig pedagog av rektorerna, som i sin tur inte vet vad som sker... Så, äntligen fått skriva av mig lite, men har massa andra åsikter som är obekväma för några, men sparar det tills efter pensionen ;) Go nationaldag på er...