wolferthegreat

Härnösand...

Kategori: Allmänt

                                                     
 
Ett av landets traditionella utbildningssäten verkar att gå i graven... Mittuniversitetet skall spara en massa, och då tänker man sig att flytta den befintliga verksamheten till "klyktattarnas" hemvist, Sundsvall. Pågår just i detta ögonblick en manifestation mot de här ideérna i byn. Förstår det ekonomiska tänket bakom flyttideérna när det rör just MIUN, men hallå? Finns det andra aspekter att ta hänsyn till? Den här byn håller redan på att utarmas vad jag uppfattat. Sundsvalls sjukhus har tagit över en massa från det befintliga sjukhus som en finns här, och det har medfört en utflyttning av sjukhuspersonal redan innan. Och om den här nerläggningen lär ju fler flytta härifrån, och hur kommer det då att gå för min arbetsplats, Härnösands Gymnasium? Menar... att om ett flertal ur de arbetsaktiva familjerna tvingas härifrån, hur går det då för oss inom skolvärlden då elevunderlaget kommer att minska?
 
Besparingar... men tydligen ska man då bygga nytt där de här utbildningarna hamnar, är det gratis då eller?
 
Läste just att t.o.m. den dryge protesterar... Ja, han som var partiledare för sossarna och som förstörde skolorna genom att genomföra kommunaliseringen, enbart för att sätta ett personligt avstamp enligt min mening, Göran Persson! Tror det är första gången han och jag har samma uppfattning om något.
 
Ok, jag kan erkänna att jag inte har riktigt koll på turerna, men det känns som om att "desombeslutar" vill marginalisera den här omgivningen, och låta Sundsvall växa? Och hur ska de lösa bostäderna för de studerande? Ytterligare kostnader då alltså! Här finns boende redan! Härnösand är inte stort, men det finns tillräckligt för att kunna argumentera emot förslaget att flytta utbildningarna härifrån.
 
Härnösand som residensstad är på väg att avslutas, och politikerna i S-vall gnuggar händerna?
 
Och jag som har sååååå svårt för Sundsvall, kan inte förstå vad som ska vara så bra där!. Trivs inte alls där.
 
Annars var det någon på FB som blev förvånad att jag gick till sängs onormalt, nåja för mig iaf, tidigt igår. Själv var jag lika förvånad faktiskt... Men det visade sig att jag var kraftigt rosslig i lilla halsen idag. Kurering pågår! Massar av utvecklingssamtal på gång nästa vecka = omöjligt att vara hemma! Sådeså!
 
Önskar alla en trevlig helg!

Åter till...

Kategori: Allmänt

Centerpartiet....
 
Nu ska de bli vårt nya "Välfärdsparti" ? Hallå? Är denna cirkus ett stort skämt eller?
 
Kan tänka mig hur resonemanget går... " Vi måste vara med på banan, vi måste profilera oss. Vad kan vi hitta på för att vara kvar som parti? Jo, vi skiter i vårt gamla program med miljö och levande landsbyggd och koncentrerar oss på välfärden. För den är ju kraftigt urlakad."
 
Snacka om att ha gått vilse... Vilka väljare siktar det här panikpartiet att värva? Och att ändra sin ideologi enbart för att kunna existera faller i alla fall inte mig i smaken. Tanken faller mig in att de politiker som redan är i "toppen" endast är intresserade av sina egna karriärer och löner?
 
Vilken soppa! En någorlunda självransakan skulle kanske vara på sin plats? Behöver jag nämna vad jag tycker om yrkespolitiker? BLÄÄÄÄ!!!
 
 
Skavlan igår... Anna Wahlgren!! Om henne tycker jag INTE! Uppfostringsoraklet som inte har en siffra rätt!
 
Hallå? Verkligheten? Tycker inte hon borde fått vara med där, denna tragiska kvinna. Hon gjorde väl knappast en bättre bild av sig själv? Allt hon sa var ju bara dravel, bortförklaringar och att hennes alkoholintag inte var något problem. Fanns det någon i landet som köpte hennes version? Nä, hon borde blivit nekad att vara med i programmet, mest för hennes egen skull faktiskt!
 
I övrigt kan man glädjas åt Djurgåååår´ns seger och att de tre översta placeringarna är greppbara. Och snart startar matchen mellan Tälje o Bofors! Go Tälje!
 
Go fortsättning på helgen!