wolferthegreat

Suveräna vårkalaset

Kategori: Allmänt

                                      
 
Den årligen återkommande tillställningen "Vårkalaset" har idag avverkats i gnistrande sommarsol och riktigt imponerande elevframförande! Det skulle inte förvåna mig om några av deltagarna blir världsstjärnor så småningom. Förmodar att det kommer på youtube, liksom de tidigare har gjort. Och det fina är att all överskott går till välgörande ändamål någonstans i världen!!
 
För min del var jag tvungen att sitta inne då och då för att rätta klart mina 3:ors slutprov i fysik B, sätta betygen för 3:orna samt göra de sista extraproven till lördag, då en extra möjlighet ges till eleverna att visa att de åtminstone klarar nivå G. Nu vet jag att en del av mina kollegor protesterar mot att lägga det på en lördag, men jag kan inte acceptera den kritiken. "Tänk på oss andra som inte vill... blabla". Vi är ändå till för våra elever! Hann trots allt att vara ute tillräckligt för att känna atmosfären och den medryckande musiken.
 
Annars har det varit en hel del turbulens i arbetslaget, och även i hela skolan.
 
För att börja med arbetslaget så anser jag att det varit dålig respekt för varandras arbete, vilket är märkligt då jag aldrig märkt den tendensen tidigare. Tänker inte gå vidare med det mer än att konstatera ingen av kollegorna är intresserade av hur jag har upplevt situationen, utan endast har konstaterat att jag tappade humöret och "tände till". Vilket i sig kanske inte är såvärst bra...men varför gjorde jag det? Ändå en tryckt stämning i luften vilket gör att det roliga i vårt arbetslag känns som bortblåst. Tråkigt är ordet! Tog kanske sin spets idag då de som inte längre hade så mycket prov kvar att rätta kunde tillbringa hela dagen ute i solen och bland den avspända tillvaron med eleverna. Och när städningen väl började så hade en del fullt upp att sätta sina betyg. Jo, vi var beordrade att deltaga i det hela, och vem skulle inte vilja ha tillbringat hela dagen i solskenet och den fina underhållningen? Tyvärr var det inget alternativ för mig. Nu låter jag kanske lite sur, och det blir jag när jag blir "beordrad" att hjälpa till därute, och de andra verkligen inte ens hade tid till att ordna till klassrummen efter dagen. Verkar som om  att några av mina kollegor inte kan höra vad som kommer ut ur matintaget? SUCK...
 
När det gäller hela skolan, har ett verkligt stort problem uppstått. Lärarkåren fick ju ett lönelyft föregående år som skulle ligga på 4,5 % i genomsnitt. Nu har vår kommun, liksom ett antal andra i landet, tänkt kompensera detta genom att höja våra undervisningstimmar. Jaha, så gick det med det lönepåslaget, och jag kan lova er som inte har koll, att då blir det i realliteten en lönesänkning! Hur f-n tänker de? Vi pratar om att vi ska bli den "bästa" skolan och då undrar jag... Hur ska det gå till, när vi då får mindre tid att planera våra lektioner, mindre tid till återhämtning och framför allt, hur ska vi då få tid till individuell undervisning? Vi har inte hur mycket energi som helst. Finns redan kollegor som går på knän. För mig en olöslig ekvation! Men som de pedagogiska ledarna brukar försvara sig med, "använd din pedagogiska förmåga och lös det"? Jag önskar att fler "pedagogiska" ledare verkligen har haft undervisning själva. Vi har också en kommande skolinspektion, så det kan bli intressant.
 
De här 2 faktorerna får mig att fundera på.... Vad håller jag på med? Ska det vara så här? Nu kommer det säkert att bli en hel del prat om den här bloggen, förhoppningsvis kanske lite mer öppen än att tiisla och tassla? Jag vet att jag sa nej till en konfrontering tidigare, trodde inte det skulle ge något då den allmänna åsikter redan var given av berörda. Så... jag skriver av mig istället, på gott och ont!
 
Just nu kommer nyheten att de privata skolorna JB (John Bauer) ska lägga ner! Oväntat eller hur? Vikande elevunderlag gör att det inte längre är intressant för de riskkapitalister som investerat i skolorna. Också oväntat? De har ju redan tjänat miljarder, så lägg ner bara!! Grattis till både kommunaliseringen och utförsäljningen!  SKAMLIGT!
 
Lite positiva saker nu. Har äntligen placerat min gräsmatta där den ska vara, på balkongen. Och mitt, från föregående år, mögliga balkongbord är på plats. Med en vaxad duk ovanpå så fungerar det ett år till ;).
Så just nu slappnar jag av med ett glas vitt och samlar mina tankar hur jag ska göra framöver...
 
                                       
 
Ha en fin avslutning på denna soliga, varma och sköna dag.
 
Och Djurgåår´n vinner väl ikväll??!!  ;)

Känns lite...

Kategori: Allmänt

...onödigt med en sån här nu
 
eller en sån här      
 
NÄR MAN HAR EN SÅN HÄR UTAN FÖR FÖNSTRET KL. 04:00- 05:00 VARJE MORGON!!!!!
 
                        

Tror de e nåe fel ...

Kategori: Allmänt

...på mig!
 
Idag är det lördag, en s.k. vilodag... Klockan är i skrivande stund 12:30. Kom hem för en halvtimma sedan, efter att ha hunnit med en promenad ända bort till COOP och Järnia för att handla lite. Ok, det blev ett litet besök på Lattjolajabanbolaget också på vägen tillbaka! Förstår ni då att jag vaknade redan kl. 09:00 !!! ? Pigg som f-n och satte igång med att diska, duscha och äta frukost. När hände det senast på en ledig dag? Skärp dig Mårre, det här är inte du!

Jaha, å va ska jag göra nu resten av dagen då?

Solen strålar ute till skillnad mot det lite södra trakterna i landet, och solens strålar börjar nu nå min fina, numera snöfria balkong, så det blir väl att sätta sig därute i väntan på nästa förnedringsmatch i hockey-VM.


 
                       
 
Snart dags att hämta gräsmattan och bordet från källarendet blir lite bekvämare här ute.
 
Annars har vår allas klubb DIF tagit sig vidare till Svenska Cupens FINAL! Härligt, då det i övrigt är mycket turbulens i vår klubb!
 
                              
 
Och grattis till Tobleronelandet som lekte bort vårt Tre Kronor igår! Vi, förlåt de, spelade inte speciellt dåligt, men som "oraklet" Boork sa, det fanns ingen "tråd" i spelet, ingen gemensam strategi på något konstigt sätt.
 
Andra tankar kommer från min arbetsplats, Härnösands Gymnasium... Slutet på terminen, och då är det alltid så att kurserna börjar ta slut, med tillhörande slutprov. Hur kan föräldrar och myndiga elever då börja köpa nöjesresor i den viktigaste perioden? Är det att respektera vårt arbete? Förutom att att vi lärare får extraarbete i vår hektiskaste period, så känns det otroligt nonchalant av dessa föräldrar. Att myndiga elever gör så beror nog mest på att de inte riktigt, riktigt är myndiga vid 18-19 års ålder?!
 
Läste också att landet ska snabbutbilda studenter på högskolor och universitet till lärare i de naturvetenskapliga ämnena...

Säkert kommer de berörda fackliga organen att göra en lam och verkningslös protest mot detta. Varför förstår jag inte. De har ju redan läst in ämneskunskaperna och har då egentligen endast pedagogiken och lite praktik kvar för att ha den behörighet som krävs, precis som det var när jag utbildade mig. Säkert kommer jag nu få höra "ja,och se hur det gick"... Men jag tycker det är helt OK faktiskt! Ska bli mycket intressant att höra de fackliga lallarnas åsikt om detta!
 
Och till er alla som verkligen dissar Björklund för ALLT han säger... Har ni inte fattat att står på VÅR, lärarnas, sida?
 
 
De var allt för nu, på återläsande... ;)
 
Ha en riktigt skön helg!