wolferthegreat

Jodå...

Kategori: Allmänt

                                                
...han kom i år också!
 
Kände hans närvaro redan när jag skulle kliva ur sängen på julaftonmorgonen. Tydligen har jag inte varit så snäll som jag borde ha varit under det gångna året.
 
Hur som helst, med lite ryggsmärtor lyckades jag ta mig ur sängen, slänga i mig lite frukost och bege mig till syrran för att fira julen tillsammans med hennes familj och några till. Jättetrevligt med god och mycket mat, det enda som saknades var nog de som ligger mig absolut närmast om hjärtat! Men det verkar numer som att det är en enkelspårig väg. Hade önskat att även jag hade plats i deras hjärtan. Nå, det är inget jag kan göra något åt, bara att acceptera tydligen. Ytterst tråkigt och sorgligt.
 
Mer tråkiga och "onda" saker kommer...
 
Efter julfirandet promenerade jag hem, för det ska tydligen vara bra för den onda ryggen att försöka vara som vanligt. Det gick inge fort, men det gick!
 
Efter lite TV-tittande, lite vitvinsglögg och mitt vanliga sökande på FB efter inlägg att "häckla" blev det sängläge och en god natts sömn. Lite ont i ryggen dock, men inte så himla farligt ändå så inväntade en morgon med dusch, god frukost och en nästan vanlig dag... SÅ F-N heller...
 
Försökte komma ur sängen på tusen olika sätt och lyckades till slut, gu´ vet hur det gick till. Tydligen tyckte tomten att jag varit mer olydig än tillåtet, den här juldagen fick jag röra mig tillsammans med en av köksstolarna i stort sett hela dagen. Hur kul e de? Lyckades i alla fall ta på mig mina "slapparkläder", allt utom strumpor då fötterna sitter alldeles för långt ner. Panikont i nästan varenda rörelse jag gjorde. Nå, dagen hankade sig fram och jag min blåögda varelse tänkte "ta´t lugnt, de blir bättre imorr´n, precis som det brukar bli!" Ha! Jo tjena att det gjorde... Efter en natt så gott som utan sömn försökte jag i drygt 40 minuter att kravla mig upp från golvet där jag sovit i tron att det hårda underlaget skulle räta ut ryggen igen.
 
Aj, aj och aj som f-n!
                                          
 
Kom äntligen upp och försökte få en telepatisk kontakt med tomtefar, men han var tydligen väldigt upptagen även på annandag jul, fick i alla fall inget svar på vad jag gjort för elakt under året som gjorde att jag förtjänat detta straff? Tanken slog mig att mina kollegor på skolan vet? Hmm, j-kligt dumt och fråga dem skulle jag tro då det säkert skulle flöda anledningar. Står över den frågan till dem!
 
Ok, men det blir säkert bra till imorgon torsdag tänkte jag lite naivt och fortsatte knalla runt i lägenheten med min kökstol som nån slags rullator. Sov i sängen nästa natt, det tog lite väl lång tid att komma upp från golvet, så beslutet var lätt. Hur mycket jag sov? Tja, obefintligt skulle jag påstå! Och det blev ännu värre och komma ur sängen än golvet dagen innan! När jag väl kommit ur den kunde jag varken stå, gå eller sitta utan denna knivsmärta i länden. Ringde AC och undrade om hon eventuellt skulle ut på sta´n, och kanske kunde inhandla lite Alvedon till min lilla stackare. Och AC är ju inte en person som lämnar en vän i sticket, så hon levererade ett rör, som iof kanske inte hjälper sååå himla mycket, men i det läget jag befann mig i är varje minsta,minsta lindring tacksamt! Tack AC! Ännu mer tack för din rekommendation till "Strumpan"! Alltså naprapaten här i byn. Det var så otroligt akut igår eftermiddag, så jag bara behövde hjälp i vilken form som helst. Är ju lite skeptisk mot de här folket egentligen efter en incident med en annan närstående. Han kom i alla fall hem till mig runt 18-snåret. Fick erbjudande om att komma till kliniken redan kl.14:00, men hallå... Kunde ju inte gå! Och allra minst klä på mig, dessutom hade jag inte duschat på några dagar ( tänkte på det efteråt.. måste ju ha luktat bäver? Bäver? ;))
 
Nåväl, "Strumpan" gjorde ett hembesök till stackars mig, analyserade snabbt min sits, tvingade mer mig på golvet (som tog sin tid) och gjorde en del övningar. Förmodar att det var för att hitta problemet. Tvingade mig att lägga mig på sidan, greppade ett konstigt grepp och började trycka till lite smått. "Ta ett djupt andetag" sa den rackarn till en som flämtade förskräckt inför vad jag trodde skulle hända... Och pang så tryckte den elaka naprapaten till, och knack sa det i nån kota nånstans... Så, likadant från andra hållet och ett något mindre knack. "Res dig upp" var nästa order och jag gör ju alltid som folk säger till mig, det vet ni ju...! Gick otroligt lätt att ställa sig upp, och behandlingen hade verkligen tagit bort de värsta smärtornar. Fick även order att inställa mig på kliniken på fredag! Natten till idag har varit sååå jkla skön, har lyckats sova från 19:30 till ca 00:00 med en god sömn, nä en RIKTIGT god sömn i det läge jag befinner mig i! Visserligen vaknar jag varje gång en vändning i sängen är på G, men så skönt.
 
Pigg då mittinatta satte jag på TV:n och såg på "Sista natten med gänget"! En klassiker för folk i min ålder, den e för skön helt enkelt och det var kul att se den igen! Vem minns inte när "Holsteins" bakaxel ryker all världens väg? Såg ni att Harrison Ford var med?
 
        
 
Efter filmen var det dags för sömn igen och det gick "bra" ända fram till kl.11:30 och uppstigningen tog endast 5 minuter! Whao, vilket framsteg! Började så smått att förbereda promenader ner till kliniken med en varm, riktigt varm dusch för att kunna komma ner till mina fossingar och klä dem med varsin strumpa! Nja, de blev två på varje faktiskt.
 
Promenaden ner gick sådär, kändes som om jag var drygt 90 år. Kom hur som helst fram och fick en akupunkturbehandling, som jag aldrig haft tidigare. Kände inget av nålisättningen och knappt nåt av vibrationerna.Fick bara ligga där och slappa medans nålarna gjorde sitt! Sen kom "Strumpan" in i rummet och tvingade mig precis som dagen innan att ligga på sidan. Klart man visste vad som var på gång då... Bända, bända, bända och sen trycket och det svaga ljudet av tillrättaläggandet av några kotor därbakom. Sen kom domen:
 
                                      
 
Just! RYGGSKOTT!
 
Går troligtvis över till nyår blev domen... troligtvis! Grattis Putte!
Återbesök om en vecka!
 
Nåväl, knallade iväg (så gott det gick) till apoteket "Röda Näsan", och frågade om det fanns någon medicin där som eventuellt skulle kunna skynda på eländet!
 
Såklart de hade, fick med mig lite Gammeldansk som enligt expediten hjälper mot allt!
 
Sååå, nu e de bara o invänta resultatet från akupunktur, ryggböjning och Gammeldansk!
 
Go Fortsättning och Ett Gott Nytt !
 
 
 
 
 
 
 

Rinnande vatten...

Kategori: Allmänt

... är vi ju bortskämda med  i vårt och en del andra länder. Tänk vad otroligt skönt det är att komma hem från dagens slit, och bara peta till en kran så kommer det friskt drickbart vatten.
 
                                                
 
Fast igår kväll fungerade det inte riktigt som det ska, kom mest ett slags brölande ljud och luftpuffar. Jaha, så gick det med den fredagsmiddagen. Äter inget på arbetet på just fredagar, utan väntar till en smaskig middag hemma istället. Har för vana att endast äta två gånger per dag varav frukosten är en!
 
Var lite orolig hur det skulle gå med tandborstningen och om det skulle bli en cowboywash nu på morgonen. Men...
 
Vattnet kom tillbaka efter ca 4,5 timmar, runt 21:45, så det blev en sen och lite slarvig middag, men va gjorde det när jag kunde sträcka ut i soffan med ett glas rödtjut i väntan på vattnets återkomst.
 
Vad vill jag säga med det här då? Jomen vi har det för jkla bra ändå. Hade inga problem med att behålla lugnet, och jag var ganska bra på att "gilla läget". Känner att vi är otroligt priviligerade och att vi alla borde tänka på det lite oftare.
 
Känns också lite priviligerat att ha ett köksfönster som verkligen håller på att snöa igen. Fortsätter det så här är det väl en tidsfråga innan jag måste försöka öppna fönstret och skotta ner snön till gatan? Men det känns jkligt läckert att ha det så här...
 
                  
 
Annars är det nu bara en vecka kvar till julen. Lär knappast få se mina barn här, så det blir nog en jul med min far hemma hos min syster och hennes familj. Det bästa med julen är ju det här...
 
                                  
 
JULOSTEN!!! Den grymt goda och salta holländska Edamern! Som jag har sug efter den här osten året runt! Fast handlade på kooperativet igår och de har inte min favoritsort, så det blev den här istället, "Kroon". Får känna hur den smakar, vet att den inte kan vara lika bra som den jag brukar ha...Men den duger säkert åt mig!
 
Rapport om balkongläget:
 
                                              
 
Men nu börjar det snart... EM-CURLINGEN från Karlstad! Måste se... Go helg!
 
 
 

Återvinning...

Kategori: Allmänt

Vi kör rätt så hårt med återvinning här på jobbet, och försöker få våra elever att inse nyttan av det. Med det i mina tankar, hamnade jag rätt så långt (?) tillbaka i tiden. Kommer ni ihåg den här "naturvänliga produkten?
 
                                       
 
och då menar jag den som finns i handen...
RIGELLO!! En produkt som innehöll lite flytande, och som det gick bra att kasta lite som man ville i naturen. Den skulle enligt uppgift förmultna av sig själv och smälta in i kretsloppet. Om den gjorde? Nja, det var nog lite sisådär med det. Eller rättare sagt, inte alls!
 
Annars en nice ung man där :).
 
Och snön har kommit som sagt, och tro det eller inte, jag har blivit insnöad!! Ändå bor jag högst upp i huset! Nåja, i alla fall kan jag inte komma ut på balkongen för en fika eller frukost!
 
      
                                
                                                             
 
Å andra sidan... va ska jag dit o göra när det är - 15 ute?
 
                                  
 
Men det här ser väl ganska skönt ut eller...
 
                         
 
Någon här i arbetsrummet började yla om att det ska bli varmt igen. Nähäpp säger jag då! Vägrar!
 
Trevlig Lucia på folket!
 

Äntligen...

Kategori: Allmänt

...kom snön och kylan. Precis lagom till första advent. Har just haft en kort promenad i solskenet bara för att det är så gott att känna kylan i ansiktet och knarret under skorna!
 
Tänkte sen ta mig in till jobbet och göra iordning veckans timmar. Men...
 
 
 
VARS E TRAPPEN??? Hmmm...
 
 
Ok, tar såklart en annan väg då och sitter nu här o softar lite. Tittar mig omkring i arbetsrummet och kan konstatera att den tänkta flytten till andra lokaler i sommar kommer välbehövligt för en del kollegor...;)
 
 
Eller hur?
 
Ha en skön advent!

Vintertrav

Kategori: Allmänt

Idag har det varit V75-trav här uppe i snöyran. Som jag har förstått ställde vädret till det för de flesta innan tävlingarna startade, men det visade sig att så inte var fallet. För ca 10-15 år sedan hade ett sånt här yrväder verkligen sett till att det blivit miljonutdelning, speciellt på Bergsåker. Egentligen är det fantastiskt att de bästa hästarna ändå fick chansen, och de tog den. Men det ställer ändå en fråga hos mig...
 
                       
 
Alltså det här med spelsäkerheten...
 
Tanken har alltid funnits hos mig, hur enkelt är det inte att "dra bort" en favorit? Nu pratar jag inte om rena bortkörningar utan lite mer sofistikerade metoder.
 
Att det finns tränare och funktionärer i beslutsfattande positioner som spelar, är ingen hemlighet för oss som "varit me ett tag". Vet med absolut säkerhet att för en hel del år sedan, runt milleniumskiftet, att det förekom en hel del tvivelaktiga beslut från domartornen! Kan erinra mig en speciell episod där jag själv var involverad tillsammans med en funktionär i ett domartorn.
 
 
                         
 
OBS! Mannen på bilden är f.d. Vd:n Johan Sundberg och har absolut INGET med mitt inlägg att göra!
 
 
Nu gäller det just Bergsåkers travbana. Själv hade jag en spik i sista V5-avdelningen som jag var helt övertygad om min häst var vinnaren. Den kusen vann också enkelt, men blev diskvalificerad för en trängning ca 400 m före mål. Faktum var att jag var sååå övertygad om att det var vinnaren, så jag ringde upp till Bergsåker för att höra hur det gått till. Pratade då med en av dåtidens fotografer, som upplyste mig om att hästen verkligen var bra, men folket i domartornet hade tagit bort den pga trängning. I samma  mening frågade han mig om det var jag som hade spelat från Stockholm, och det var det ju.
 
                                                    
 
Det var nämnligen så att det var hög utdelning, och om min häst vunnit hade jag tagit hela potten. Nu blev det så att den som efter diskningen tog hela potten var just en funktionär från domartornet, allt enligt den person jag pratat med.. Och de får inte spela! OK, tyckte det var lite surt så jag åkte in till ATG:s spelbutik på Odenplan i Stockholm för att kolla löpfilmen. På den tiden fanns inte ATG-live och direktspelet via internet var vid denna tidpunkt endast på planeringsstadiet. När jag sett filmen insåg jag att det verkligen var en KRAFTIG överdrift att diskvalificera min häst. OK, jag var part i målet, men det var så otroligt uppenbart att det var en felbedömning!! På vilken annan bana som helst, eller i vilken annan situation som helst hade den här situationen inte ens lett till en diskussion!! Den generingen min häst gjorde mot en dalande, dödstrött kombatant sker varje tävlingsdag helt utan åtgärder!!! Hade jag gått vidare med detta till dåvarande STC eller ATG hade jag fått rätt, och den personen i domartornet blivit bannlyst från all tävlingsverksamhet med hästar!! Ok, varför gjorde jag inte det då? Nja, var just då i min livskrisperiod, med en känslomässigt tung separation och en påtvingad vårdnadstvist. Totalt sett, kaos i hela min tillvaro. Då orkar man helt enkelt inte att driva på andra saker. Men det har i alla fall övertygat mig om att där det är pengar inblandade, förekommer alltid mygel på ett eller annat sätt. Men det vet ni säkert redan?
 
                                       
 
Ok, tillbaka till dagens tävlingar. Omgångens näst största favorit felade i omgångar, och man kan faktiskt bli lite fundersam över det. Tränaren till hästen är från denna bana och har massor av rutin från alla möjliga underlag, speciellt då från Bergsåker då den är snöbelagd. Är det då inte märkligt att tränaren efteråt pekar på orsaken "...hade nog för långa hakar och därför galopperade..." ? Hallå? Måste även påpeka att berörd tränare är känd som en spelare. Har bl.a. självmant avstängt sig själv från Casino Cosmopol, och förekom alldeles nyligen i en polisutredning angående en svartklubb i närheten av casinot. " Var här för första gången och tittade bara blabla..." . Trovärdigt ? Skulle inte tro de va? Och slutsatsen är?
 
 
Nja, spelsäkerheten är under all kritik vad ATG än påstår!
 
Jag är inte sur för att vi på jobbet inte fick in V75:an, alldeles för liten utdelning för att ens dra en suck!
 
Så nu har jag lättat en hel del tankar som gruvat mig under ett antal år...Blir jag nu anmäld för förtal? Vet inte var gränserna går faktiskt. Men det finns anledning att diskutera...
 
I övrigt är den person jag pratar om en alldelse förträffligt duktig tränare!!
 
Ha det så gott nu under första advent!