wolferthegreat

Hårdingar vs gnällisar

Kategori: Allmänt

Efter att ha följt handbollsVM kan man än en gång konstatera att handbollslirare är av ett tufft och hårt virke, speciellt om vi jämför med alla gnällisar inom hockeyn!
 
http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/spelarna-i-elitserien-i-enkat-lat-oss-slass/
 
 
Har väl alltid tyckt att det här bara är sååå löjligt. Vuxna, proffesionella, överbetalda, ungdomsidoler skriker efter tillåtelse att få "bråka lite" under hockeymatcher, när det är kraftigt olagligt att göra detsamma i samhället?!!
 
HALLÅ? Hur gamla är ni egentligen? Beror det på att ni aldrig avslutade era studier eller vad?
"Bhuuu, han slog mig på mitt skydd... Bhuuu, snyft o gråt"
 
Tänk om våra idoler inom handbollen var av samma åsikt?
 
                                 
 
 
Då borde den här damen nästan "döda" angriparna?
 
Men... Handbollsfolket har inga skydd! "Hockeyprinsessorna" börjar gnälla redan då de får ett litet slag på deras överskyddade kropp, medans handbollsspelarna genast tar i hand, kramas lite för de vet förutsättningarna! Jag tycker att handbollsspelarna är de RIKTIGA sportmänniskorna. Hårda tag, ärliga tag och inget tjafs och gråt!
 
Och  SPANIEN var grymma i finalen!
 
 

Hahnenkammrennen!!

Kategori: Allmänt

                                                       
 
Detta klassiska störtlopp där åkaren Hans Enn en gång krashade ordenligt och alla trodde det var vår "Stenis"! Kommer ni ihåg? Den enda som hade koll var "Plex" Pettersson!
 
Är det någon alpin TV-sändning man ska se så är det Hahnenkammrennen !
 
Kan för mitt liv inte begripa hur de här våghalsiga personerna är funtade. Hur bara vågar de slänga sig ut i denna grymma backe? Vi som har varit i Kitzbuhel och åkt just i de hang som utgör störtloppsbanan vet hur jäkla brant det är i vissa avsnitt. Här har de farter över 100 km/h... Ofattbart! Det ser väldigt brant ut på TV-bilderna, men ni ska veta att det är jäkligt mycket värre än det ser ut att vara!
 
 
En helt fantastisk tävling det här, och ska man hitta nåt värre får vi nog börja titta på de backar där de kör "flygande kilometern" t.ex. i Chile!
 
 
I övrigt då?
 
Avnjöt ju ännu en lysande middag igår... Även om min kollega som sitter alldeles bakom mig på jobbet får kräkreflexer när man bara hinner säga " Tortel.....". Kan inte förstå det riktigt, tortellini är riktigt bra att grunda en rätt med. Bara att göra en gräddsås med lite skinka,champinjoner, muskot, vitlök, dijonsenap, tomatpuré och blanda ner pastan i, så blir det ju riktigt smaskens! Kära kollega.... PRÖVA "Tortellini a la Wolfer"...!
 
Börjar undra lite hur det står till i den lilla "byn" jag bor i? Fattar nada stundtals... Tänkte jag skulle fixa till frillan lite igår, men det var för mycket folk hos frisör'n så jag beslutade att göra det idag, lördag, istället!
 
                                                             
 
Skönt att skala av lite, är så förbaskat trött på halvlångt hår, till skillnad från ca 40 år sen då jag vägrade klippa stråna. På den tiden var frisören nästan elakare än tandläkaren, brrr... Tar ju sån onödig tid från sömnen för att fixa till morgonfrillan på morgonen!
 
OK, traskade ner på "byn" för att få det gjort... trodde jag ! Inte en frisör som arbetar lördagar på de här stället! Va f-n?
 
Finns mer konstiga saker här. Mina grannar tycker att deras soppåsar luktar för illa att ha i lägenheten, så ut med skiten i trapphuset så länge. Luktar stundtals soper och kattpiss och det värsta är att ångorna stiger uppåt och jag bor såklart högst upp! Grrrr.... Hade väl varit OK om det inte luktat så jäkligt....
                                                      
Gick ner till mitt källarförråd efter middagen igår. Det är egentligen ingen källare, utan ett nedre in- och utgångsplan, där det även finns lägenheter och lite utrymme för barnvagnsparkering! Men... mina fina grannar använder utrymmet och gången därnere till sopstation. Inte kökssopor ( inte just nu iaf) utan gamla sängar, kartonger, frigolit och lite trasiga saker från deras hem! Alltså... Hallå? Och inne i källarförrådet där jag har mitt, står det en massa cyklar parkerade... De orkar inte ens ställa in cyklarna i sitt eget förråd, måste va grymt arbetsamt att låsa upp sitt lås och ställa in cykeln där istället?
 
Nu kan man kanske tycka ... att du orkar bry dig? Jo, så tänkte jag också efter en stunds tanke, och beslöt snabbt att inte slösa energi på sånt här tjafs, kan ju alltid skriva om det istället och fylla ut några rader ;)! Möjligtvis soppåsarna i trappen då odören når upp till mig och ligger i vägen på själva trappstegen...
 
                                      
 
Annars kan jag konstatera att topp 3 närmar sig i Hockeyallsvenskan, och igår gick lite resultat vår väg. Kringlorna förlorade 3 p, Bofors (Karlskoga) kvitterade efter 58:30 och vann i sudden. Nu har vi 3 p upp till Bofors och 10 p till Tälje! KÖR!!!!
 
 
                       S  V  F VÖ FÖ  GM-IM    P
  1 Leksand      41 24  7  5  5 140-93   87
  2 Södertälj     41 25 11  3  2 124-89   83
  3 Karlskoga   40 24 14  2  0 132-98   76
  4 Djurgårde    41 21 12  2  6 115-95   73
  5 Västerås     40 20 12  4  4 112-89   72
  6 Örebro        41 19 16  3  3 128-106  66
  7 Mora           41 16 16  7  2 117-113  64
  8 Oskarsham  41 18 18  3  2 122-121  62
  9 Malmö         40 17 17  3  3 116-110  60
 10 Troja/Lju     41 16 21  2  2  99-127  54
 11 Asplöven     40 13 22  2  3 101-147  46
 12 Tingsryd     41 11 21  3  6  84-113  45
 13 Almtuna     41 11 25  2  3  90-115  40
 14 Karlskron   41  8 31  1  1  83-147  27

Och tänk om Asplöven kan lyckas knipa poäng från konkursmässiga Leksand!

Go helg på alla!

Löven faller?

Kategori: Allmänt

Det har väl knappast undgått någon i det här landet angående nyhetsrapporteringen från vårt politiskt vilsna parti i mitten?
 
                                     
 
Vad är det som händer? Kan göra klart på en gång att jag inte lusläst förslaget om deras nya linje, men nog är det väl märkligt att när "nerflyttningsstrecket" närmar sig, så ska ideologin ändras för att partiet ska "sticka ut" och hålla sig ovanför det skrämmande "strecket"? Ska ett politiskt parti verkligen forma sig bara för att få stanna kvar i "elitserien"? Hur blir det med trovärdigheten då? Sjukt och på något sätt egotrippat? Men kanske en frukt av att alltmer av våra politiskt valda personer redan från en tidig punkt i livet valt en politisk karriär för sin egen karriärs skull? Och då kan iaf jag tro att de flesta gör nästan vad som helst för att hålla sig kvar i strålkastarljuset (Hmmm hur var det med Gudrun S?)
 
Kan heller inte förstå hur det här partiet kan tappa så oerhört mycket väljare, det var väl inte såååå länge sedan Fälldin o Söder var i regeringsställning? På den tiden var Centern inte bara det absolut mest miljövänliga partiet, utan även landsbyggdens företrädare? Man kan tycka vad man vill om det nya förslaget och i mina öron, som INTE är en av deras anhängare, låter det otroligt märkligt. Vilkas röster har de tänkt att värva? Eller är det så att det är jag som är otroligt insnöad? Jo, det kanske jag är rent allmänt, men kan ändå inte begripa hur i helsike de har tänkt!
 
Kan det vara så att Centern tappade många väljare på Maud Olofsson? Jag menar, hon företrädde väl knappast den miljöaktiva delan av partiet? Tänker mest på hennes "ändainiväggenförsvar" av utförsäljningen av vår elförsörjning, och framför allt hennes skötebarn Vattenfall. Vad hände, förutom att det INTE blev konkurrens och billigare el med Vattenfall efter avregleringen? Jo, de blev en aktör på den s.k. fria marknaden och expanderade ut i Europa. Ja,men det är väl bra? Njae... Inte om man som vi i Sverige har skällt på länderna runt omkring oss, läs Polen, f.d.Östtyskland, f.d.Sovjetunionen o.s.v., hur de har skitat ner och försurat våra skogar och sjöar med sina kolkraftverk! Kolkraftverk var bara bläää enligt vår åsikt tidigare, men nu flyttade och fortfarande flyttar  Olofssons skötebarn hela byar i Tyskland för att kunna bryta kol, och inte i gruvor om någon skulle tro det, utan i dagbrott! Men det är säkert väldigt lönsamt, trots väldiga protester från den berörda ortsbefolkningen som får ställa om sitt liv. Men hallå, vi ska ju gå i vinst? Urk!
 
         
 
Ok, jag vet att t.ex. det relativt nybyggda kolkraftverket i norra Danmark verkligen har reducerat utsläppen, men i min mening INTE tillräckligt för att vara acceptabelt! Alltså... Jag förstår inte hur staten kan släppa lös dessa personer som sitter i chefsställning, och låter de göra i princip vad som helst för att det f.d. statligt styrda företaget ska gå med en rejäl vinst, som dessutom inte kommer oss medborgare till gagn, och så att företagets VD kan bygga på sitt CV och kanske bli erkänd i övriga världen som en "superVD". Dessutom köper Danmark in kol från Ryssland, Sibirien, där gruvarbetare dör i kylan och lever ett underallvärdighetsförhållande! Kan inte med säkerhet säga att Vattenfall är med i den härvan, men kan inte tänka mig varför inte!
 
Men är det inte lite småsjukt att vi medborgare ska betala lite extra för att vår infrastruktur gällande elnätet måste rustas upp? Ingår inte det normalt ett företags framtidsinvestering? Menar att här ska ett bolag, som från början var vår gemensamma egendom och plötsligt blivit vinstdrivande utan yttre investeringar, belasta oss invånare för ett underhåll av ledningar, stolpar, transformatorer och gu´vet vad, som det ändå är vi som har betalat via skatter en gång i tiden! Bara för att kunna optimera vinstnivån i bolaget! Hallåååå? Så här ville iaf inte jag ha det!
 
OM, om jag nu missuppfattat situationen är jag väldigt tacksam för rättelse!
 
Stackars partiledare.... ung, oförstörd, entusiastisk ramlade du in i denna kris, hur ska du göra nu Annie?
 
                           
 
 
Från det ena till det andra... Har gång på gång imponerats av en del reportrar på TV/radio/nättidningars reportage angående... ja,egentligen vad som helst... inandningar och luftutsläpp under deras tid i etern! Ingår det i journalistutbildningen att inandas häftigt innan nästa mening kommer? Och att göra en kortkort paus mitt i en mening? Har säkert nån journalistiskt utbildad person i umgänget som snart svarar, men är det inte störande?
 
För min egen del börjar mitt ryggskott lägga sig så smått, inte helt kurant ännu, men hoppas att det blir så snart. Har ju en roddmaskin hemma så snart är jag nog mogen för att stärka den stackars ryggen så att jag aldrig, ALDRIG igen kommer att genomlida de smärtor som varit!
 
                                            
 
Julskinkan gick inte åt under julen i mitt tillstånd då, så nu gjordes det en mycket smaskig "pasta carbonara" på en bit av den! Resten ligger i frysen o väntar på nästa sug efter denna rätt!   
 
GO HELG!