wolferthegreat

Fredagsmiddagen...

Kategori: Allmänt

Brukar i regel avstå skollunchen för att smaska i mig en något senare och lyxigare måltid på fredagskvällar. Gjorde så även igår då jag dreglade efter en bit entrecôte som inhandlats under veckan på COOP här i byn.
 
                               
 

Tänk att jag sedan barnsben alltid haft en något naiv tilltro till kooperativet och deras produkter. Kan egentligen inte förstå varför, det bara är så. Ok, den känslan fick en riktig törn igår. Det visade sig att den tilltänkta middagen resulterade i en katastrofal besvikelse... Det inköpta köttstycket kan i ett verkligt, verkligt nödfall tituleras "ätbart"! Mår illa bara jag tänker på första tuggan av det som skulle bli den inledande middagen på sportlovet! Det är INTE den köttbit som visas på bilden ovan! En bild på mitt kött från gårdagen skulle bara förstöra aptiten för eventuella läsare, så den lägger jag inte ut! Det räcker att COOP ska återfå eländet! Kände redan när jag skar upp stycket i skivor lite varningsvibbar, men kunde inte tolka det riktigt. Och ska jag vara riktigt ärlig hade jag den känslan redan i butiken! Alltså, hur kan man (läs = jag!) köpa entrecôte för 65 kr/kg, importerat från Tyskland utan att ana att det är knas någonstans? Får jag kalla mig själv för PUCKO?!! Men... nu kommer det där med min tillit för det kooperativet... det som fanns tidigare i alla fall. Fast, jag fattar inte hur jag kunde gå på priset. Det var INTE entrecôte som var i min förpackning! Har alltid betalat lite extra för att få riktigt bra mat, och dessutom veta att djuren haft ett drägligt liv innan de serverar sig själva åt oss glupska individer. Men COOP....?

Varför finns inte längre "Västernorrlandsgårdens" produkter i butiken? Har letat och letat efter deras fina produkter, men finns tydligen numera endast via nätet om man inte har bil. Tråkigt, då jag verkligen tyckte om det lokalt producerade varorna från gårdarna runt Jämtland, Medelpad och Ångermanland...

En annan produkt som genomgått en kvalitetsförändring är den djupfrysta renskaven.

                             
Har alltid gillat renskav. Har gjort "Norrlandslådan" tillräckligt många gånger för att kunna avgöra skillnader i köttets konsistens, färg och smak! På senare tid har två på tre av denna förpackning enligt innehållit vidrigt oätbart kött som inte är i närheten av tidigare års kvalitet i mitt tycke, och då ska ni veta att jag verkligen har haft denna rätt som en absolut favorit! Näe, tack och hej till renskaven, tyvärr!
 
I övrigt har jag noterat att butikerna just nu svämmar över med tulpaner (eller tullipaner som jag sa i unga år ;)  ). Visst är det härligt att se dessa otroligt glädjespridande blommor? ! Nu låter kanske inte dessa ord som jag precis, men tulpaner har alltid haft ett positivt energigivande intryck på mig, liksom för många andra! Må alla få en fin vår!