wolferthegreat

Äntligen kan jag...

Kategori: Allmänt

slappna av lite. Har haft en ruggig migrän sedan i lördags plus en mysko tandvärk som jag inte kan lokalisera riktigt... Tror att det är en gammal plomb som håller på att lossna, vilket kanske inte är så konstigt när de har suttit där ett antal år, och min batteridrivna tandborste har en vibration som skakar om vid användning.
 
Har äntligen kunnat tända lite lampor o ljus, samt ha TV:n på full effekt, vilket är omöjligt när migränen sätter in. Ni som har migrän vet vad jag pratar om...
 
Lyssnar nu på en Carolaplatta "Carola Jul i Bethlehem", men ni vet att jag är inte det minsta religiös, men den här kvinnan har en makalös röst, och dessutom jkligt snygg ;), Rogivande som sagt!
 
Så, nu äntligen kan jag äta lite julmat, och kanske till och med göra min Jansson?
 
Det enda som saknas just nu är de som ligger mig mest om hjärtat...
 
GO FORTSÄTTNING!

Önskar läsarna...

Kategori: Allmänt

                                               
 
Så var det denna tid igen. Minns med förskräckelse hur min förra jul utvecklade sig... Fick ett riktigt elakt ryggskott redan på julafton som dagarna efter gjorde mig totalt obrukbar på alla sätt. Glad att jag sluppit de smärtorna i år, åtminstone ännu så länge.
 
Däremot har jag nu haft en 48-timmarsattack av migrän! Börjar att släppa lite nu. Men det var ganska väntat att det skulle komma när kroppen försöker slappna av efter en riktigt tung hösttermin, med alldeles för mycket undervisningstid. Och denna belastning kommer även att fortsätta fram till sportlovet, då jag blir av med en kurs. Kommer i och för sig mycket ändå, men bara tanken på att det ska fortsätta ett tag till ger mig ytterligare stressymptom. Har dessutom en massa prov att rätta under "lovet" som så många andra.
 
Hade lika mycket undervisningstid för ca 10 år sedan då jag fick beordrad övertid eftersom en kollega blev akut sjuk under en vårtermin. Skillnaden är att då fick jag rejäl ekonomisk ersättning för arbetet till skillnad mot nuvarande läge då det tas för givet att jag ska ha så här mycket. Jag vet att jag inte är ensam om att uppleva det här, men kan bara prata för mig själv. Tilläggas bör kanske att för 10 år sedan arbetade jag på en helt annan ort.

 
Nåväl, det ser ut att bli en snöfri jul vilket är lite småtråkigt. Men jag ska ju tillbringa hela julen själv och bara försöka slappa och hämta kraft.
 
Lyssnar just nu på lite svenska julsånger. Är ingen julfanatiker men nog ger julmusik en lugnande effekt?
 
Ikväll/inatt blir det lite stök med mat. Skinkan ska griljeras, laxen ska ugnstekas, köttbullarna ska rullas och Janssons ska fixas. Blir säkert lite glögg under tiden.
 
Hoppas ni alla får en lugn och skön jul!