wolferthegreat

Fortsättning måndag

Kategori: Allmänt

Fick inte tillgång till internet först på eftermiddagen, så det blir några på en gång som ni märkt. Här följer lite bilder från dagens övningar med lite kommentarer.
KL.07:00 i morse...från mitt hotellfönster! Gott!!
Inte sååå pjåkig utsikt från restaurangen de här heller. Alptoppen i bakgrunden? Mont Blanc förståss ;) Men som sagt, vi var inomhus hela dagen. Här börjar föreläsningspassen med Lennart Jirden och Mick Storr, våra organisatörer, och en engelsman som var otroligt lätt att förstå...
Nästa pass hölls av en svensk (Thomas Pettersson, som är nån slag chef här nere), introduktion till acceleratorerna, som är forskarnas viktigaste redskap här, och Thomas tillhör skaran av skaparna till dessa. Därefter Workshop! Jippie... Vi fick med mycket enkla medel skapa en"Cloud chamber" där vi kunde detektera myoner från den kosmiska strålningen. En österrikare vid namn Gerfried Wiener skötte det hela (som för övrigt är otroligt lik en av mina barns kompisar)
Se så han bygger... Själv skötte jag den lite mer riskabla hanteringen av den "torra isen", som har en temperatur på -78 grader C. :) Undrar om vi ser nåt sa Calle? Undrar just det sa Annika från Ö-vik.
SÅKLART VI SÅG!!! Va trodde ni med såna här framstående personer? Nu börjar det dra ihop sig till sängdax, trött så ögonen blöder... Och det här ovan var bara förmiddagen. Återkommer om resten Gonatt Svedala!

Kommentarer

  • A-C säger:

    Hej igen! Får jag sno nån bild och lägga in på gymnasiets nya facebooksida? Kan du inte be nån ta en spännande bild av dig och Calle? ;) Jag lovar att ge cred till upphovsmannen...

    Svar: Jo, ska försöka med det då . Du kan sno bilder.... men det kostar vet'u ;)
    Mårten Loberg

    2012-10-29 | 22:35:07
  • A-C säger:

    Jo det förstås...men tänk på att det är för en mycket god sak;)

    2012-10-30 | 22:07:43

Kommentera inlägget här: