wolferthegreat

GENEVE

Kategori: Allmänt

 
Så var vi då framme... Här får man verkligen passa sig! Vi blev fullkomligt bombarderade av bosoner, elektroner, positroner, kvarkar, antimateria och annat löst flygande föremål!
 
 Någon snö att tala om finns inte här ännu, mer än på topparna runt  omkring.
 
Men gissa vad den här vilsne resenären gör då?
 
 
Jo, ser ni att bandet är tomt? Saknar han kanske något? Jajamen, bagaget stannade i Munchen så det blev lite snopet för stackarn, speciellt när mitt kom först av allas bagage ;).
 
Hur som helst kom det till rätta lite senare.
 
Vi tog buss Y som går ända fram till Cern, men då funderade vi... Vi började resan med Y-buss, kunde man då ha tagit den ända fram hit?
 
Vi kom trötta och slitna fram till ett ruggigt och blåsigt Schweitz, och vi fick tillstånd att komma in på området av den snälla vakten, som för övrigt endast pratade franska, vilket är varken Calles eller mitt favoritspråk att prata. Genast till incheckning på hotellet, inspektion av rummet som är bättre än väntat, spanade in sängen och det räckte för att ta en tilltagen tupplur på ca 2-3 timmar. Det var riktigt gott!
 
Kl.19:00 var det första mötet med våra handledare och organisatörer för veckan. Det visade sig att 4 lärare från Hudik var med oss, och de har haft 6 st elever här nere i en vecka redan. De håller på med deras PA- arbete här, tänk vilken höjdare för dem! Dessutom deltar två lärare från Ö-vik, en från S-vall och en från Ö-sund. Information haglade i lagom takt, bl.a. hur vi kunde få access till Cern trådlösa internet.
Gemensam middag och vi sitter här bland alla möjliga typer och åldrar. Hur fascinerande som helst. Toppforskare, nobelpristagare, "fellows", stundenter, andra besökare och doktorander från hela världen, och det känns som om alla tillhör samma familj. Helt fantastiskt!
 
 
Nåja, nu var det här en sen middag så just när kortet togs var det ganska så lugnt. Mannen som står upp är vår handledare Lennart Jirden, som kom hit för tre års studier för ca 40 år sedan... och inte åkt hem ännu, och kommer inte så att göra enligt honom själv. Kan förstå att folk gärna stannar här så länge det går.
 
Den här söndagen var absolut den längsta dagen jag varit med om! Phuu, men efter middagen blev det sängen igen och somnade redan 21:30!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: